Welcome viewers !

Selamat melakukan tinjauan~

Tuesday, 10 September 2013

Make up !

Selamat pagi Rabu u'olls!! aku macam ada semangat yang datang lepas hilang berminggu-minggu dan berbulan-bulan..hip-hip hoooray!! sebab bos aku xde seminggu kau! suka bak hang! hahahahahaha~~ akan tetapi bos aku suka call almost every hours..hmmm serupa macam dia ada kat ofis. (T_T)' sedih jek~

Papepon .. best partnye, aku ada chance layan tenet walopon kamera ada betol-betol belakang aku dan fokus kat screen komputer aku (walaweh..)...haaaaaa...nampak tak betapa percayanya bos aku kat aku nih..sampai kamera lebih kan kat komputer berbanding orang.. "ohhsemm sangat". lately nih aku suke la..layan tenet dok tibai tengok produk kecantikan padahal x beli pon, tengok jek...pastu semangat berkobar-kobar....hooo barang tu baguih barang ni baguih ..hat tu ..hat ni..sume la aku view, siap email-email owner blog and administrator tanye pasal kosmetik tu..pang pung pang pung hareeem xbeli hehehe..hek eh~~ terbaik sangat!

Aku nih sejak kecik lagi suke belek-belek barang make up and teringin nak buat video make up ...akan tetapi aku malas nak edit video pastu dan sebab lain nye memang aku kedekut nak upah orang sebab macam xbaloi jek nak bayar-bayar untuk benda yang konon nye aku mampu buat ... sooo aku pon tangkap la gambar untuk korang view and judge yang aku nih ada talent or xde untuk jadi make up artis hookey...bukan mak andam ..sekali lagi aku ulang make up artis bukan mak andam oookkkeeeyyy!


Ni muka aku sendiri, terasa macam artis sangat...pastu bajet cun-cun jek..pleeeassssee~~


Gambar bawah ni plak aku make up sendiri mase aku kawen, macam xsenonoh je kan pengantin bwat muka terlebih macam ni.. lupe plak.. gigi aku da lurus dan cantik so bole senyum buka mulut...kalo x...tetttttt!



Gambar baju biru nih mase side husband and make up sendiri jugak.






Sorry gambar xclear, sebabnye hanya pakai kamera handphone ( huh tu pon pinjam)..lalalalalalala~


Thursday, 30 May 2013

Mary Kay

Pagi Jumaat yang indah, so ..korang tau da la aku menaip entry ni pepagi jumaat,sebab ketika ini bos aku pegi meeting dengan client..hehehe ( sorry bos...nak exercise jemari jap).. okeh after final decision aku pon macam da istiqamah nak masuk bidang make up secara mendalam... semalam ikot my bos pegi Networking Session with African Community in Malaysia terjumpa and berkenalan la dengan sales independant Director untuk Mary Kay, then pas pung..pang..pung ..pang..kitorang chit chatting..plus mingling around...dia ajak aku untuk serius dalam buat business make up..me 'make up nih.

Dalam hati aku pon pk why not try..right..in syaa Allah next step..aku nak arrange appoinment dengan cik puan tu..huhu... wait for me!!

ni la produk Mary Kay
now even better age-fighting benefits timewise miracle set learn more Gambar ehsan dari web Mary Kay


Di mana ada kemahuan di situ ada jalan...

p/s:: motif entry nih nak memotivasikan diri jek.. hoooyehh!!

Friday, 12 April 2013

MALAYSIA AIRLINES

 Haloooo....~~ ...okey now da tau nak tulis ape da....bukan omong-omong kosong lagi... tapi ni pasal mase kije kat MAS ( Malaysia Airlines) .... hee~ tetibe tertengok gambar lame-lame..then jumpe, seyes terkenang-kenang...oh my! rindu dengan environment dolu-dolu, seyes best!!  ( sukenye!! sukenye!!  (-.-) ..pheh..gedix sangat).....just nak share untuk tatapan bersama..kot-kot kekawan lame singgah blog yg xbape nih kan....heheheh (suker syiOK sendiri..giler) papepon..moh kite view!!


TUNGGU MAKAN
i miss my boss (pheewit..hehehe).. aku yg kat sebelah tuh...tengah memotivasikan diri a.k.a melatih perot agar makan biar berpada..wee~~


Opss!! my mistake....sesorry sesangat~~  tetibe jek sembang pasal tunggu makan ....hehe, mukadimah entry nih....

Agenda:: En Tajul Farewell 
Time:: Lunch time
Place::Gino's
Mood:: Happy Boss belanje..hewhewhew~
Misc:: ERP Team.....(Tq Pn Normah, Kak Iza, En Tajul and Harun Johan)



Gino's ni owner dia Melayu...tapi makanan dia pheww~ sedap ( bagi tekak aku la..) sebab ape aku mention Melayu..sebab kat sini masakan dia western...tekak aku nih memang belagak skit...suke makanan omputih..tapi nak buat xpandai...hehehe atau dalam kata sebenar MALAS... (penyakit dari kecik...da melarat sampai ke besar, tapi consider x worse lagi la..ehe~)

 gambar kat atas nih... korang tengok aku tutup muka kan...bukan ape..sebab aku nih pemalu... memang da lumrah sifat aku tu pemalu "sangat"... oink..oink.. BTW.. sebelah kiri tu la En Tajul....Bye!! (ayat farewell.... ganas je.. ecece~)


Makan da sampai otomatik aku xmalu da..(yapeda~)


aku x ingat ni sape order tapi  sedap !!

Yummeh!! dalam kuali gitew ~ ~

Omo..omo...kesian kat Cameraman nih... (Hi nama saya Harun, kepala saya xsenget...saya normal..this is just special post from me....ngehngeh~ ) hehehe jangan marah ye Harun....Thank You for this pic!! appreciate it..

 Walopon tinggal gambar jek untuk dikenang-kenang.. tapi ianya merupakan salah satu kenangan manis dalam hidup ku (wkakakaka...skema bak hang!) 

K Bye.

Thursday, 11 April 2013

opS... Kawen sudah~

Huarrrgggggg!!! lame nye kite menyepi..hewhewhew...naik berabuk da blog ni...hee~ sorry uolls..bz skit ehe (kunun~~ padahal xde tenet....yepeda.)...papepon... my blog nih entry nye ciput sesangat hooyeh (O_o) blom di  enterprem katenye....sbb xde yg nak bace, hehehehe ( tp nak jugak buat blog... )... ni la padah bile nak tiru org...dulu ada blog ..xjalan...tp mayb yang nih yang btol-btol....dgn resmi oppsss!...dgn RASMI nye....tettt...hewhewhew~.....

dalam tempoh menyepi nih....banyak events yang da berlaku...antara perkara ohsem yang terjadi...jeng..jeng ...jeeeeennnneng...i'm married...weeehhuuuuuu!.. got new cat name Darlie...New Job....new handphone cover ...ececece~...kepada kekawan yang rapat only uolls noe how my phone look like ( chooomelll sangat!)... pasni aku update ape new news yang diwar-war kan hookeeh!


:: kipidup Waniey!! (tetibe.. rindu kekawan lame...)



Sunday, 15 April 2012

Ohsem Weekend!

Walaweh~~.....jangan jeles!! trade mark aku kunun....hukhukhuk....minggu lepas celeb our 3 years aniversary...sYioK kau!...... walopon dugaan badai melanda...aku tabahkan ati untuk terus bersama ( nampak propa sangatkan ...bajet retiss!) ehe....bukan ape pon...we just spend time together-gether..hahahaa....but seyes its make my day ...so bright n full of colours!!!....


                                               

p/s : To the man that i believe a handsome creature....thank you!